bad update

känner mig hemsk :O

men i går red jag barbacka!

efter att ha gått och peppat mig själv i ca 1 vecka så kände jag att var hade samlat tillräckligt mycket mod för att våga mig upp barbacka på knäpphästen ;)

först gick de åt helvete när jag skulle hoppa upp för han sprang iväg ;O och jag typ låg på ryggen XD så skulle försöka hoppa av lite snyggt men gick åt helvete :D men sen nästa gång efter mycket tvekande så kom jag upp iaf och började rida lita oseriost i skritt och sen vågade jag mig på typ 4steg i kortkort trav sen lite mer ocg sen hela varv i normal trav och han gick braa! utan martingal, de ni ! och sen tillomed 2 varv på volten åt varje håll i galopp
:O

duktig häst och duktig amanda som är så modig att hon vågar ;)

 

också är jag med och tääävlar hos (länk på bilden)


tisdag

skolan idag va helt okej, kom kvart i 9 eftersom jag trodde det va måndag och sen missade jag bussen >< men dit kom jag ju iaf ;) på kemkunskapen jobbade jag med matte ^^ gjorde typ 'påskbakelse' en rulltårta som man skär en bit av och lägga grädde eller vaniljkräm på och en aprikoshalva på, vi gade vaniljkräm och persikohalva på. blev faktiskt helt ok! :)

typ så såg dom ut ;d

blev ingen ridning idag då jag och anna bestämde oss för att åka till stan idag efter skolan. åkte typ dit, käkade på elakemåns, gick in på hm och köpte örhängen och diadem :) , tack för dagen sötan! ♥

/amanda :)

dagens ridning :)

det var ju tänkt att jag skulle hoppa idag, men sen trodde inte mamma att hon skulle hinna hjälpa mig. så jag tänkte rida dressyr istället. eller ah först tänkte jag skita i att rida helt och håller för jag va på ett hemskt humör ;/ men gav mig in i ridhuset ändå och mamma var med , - ingen kommentar på ridningen där inne... och Cardinal försöker så otroligt mycket, vilket jag dock inte tycker när jag sitter där inne och allt går piss... sen när det gick hyffsat och mamma inte hade gått ännu så gick vi ut lite på banan och skulle hoppa första gången ute = en knäpp och otroligt glad och pigg häst ;)  


övningen jag hoppade,
den rödsträckade är en galoppbom sen ett kryss - 3galoppsprång - räcke
snettigenom oxer - 4galoppsprång - räcke
'omh.sväng' sväng - 2galoppsprång - oxer - 4galoppsprång - räcke

detta är alltså hur jag hoppade det och självklart går det att länga/korta avstånd, göra snävare/vidare sväng lägga in fler bommar eller ta bort, vända på det, ja bara fantasin sätter gränser ;)

åter till min ridning, haha. som jag trodde så var Cardinal heeeelt crazy, så linnea - du kan vara glad att du inte var med, ;) det var studdsningar frammåt, uppåt, i sidled och bakåt , haha! ingenaning om hur han lyckas med alla rörelser ;S men han hoppade ganska bra iallafall :) sista omh svängen var helt underbar! kom perfekt på oxern och låg lite långt till räcket, som det inte ens var meningen att jag skulle hoppa utan bestämde mig i luften över oxern, och han fick gå av lite tidigt, men om jag bara bestämmer mig för att det ska gå och inte håller på och tjaffsar i munnen på han så hoppar han ju ändå! :D tog ett tag att lugna ner han sen ;)

haha, juste ramlade av en gång med när han kom helt fel på galoppbommen och stannade på det som då var ett räcke. så jag åkte fram på halsen och lyckades på något vis slå i smalbenet i bommen så har jätte ont och smickrande blåmärke och bula nu :D

får bli en gammal bild då mitt internet är sjuuukt segt :( men gillar denna lite faktiskt =) från sista tävlingen förra året på skålltorp :) - 110cm 4fel




måndag , 11.00

usch på vädret :( skulle ha hoppat ute första gången för i år, men blir nog inne i vårat emoooorma ridhus istället :) kanske kan övertala min tant till mor att jag vill hoppa 'oxerstuds' , men vi får se vad vi orkar bära fram (a



haha ;o

TVÅ inlägg, O-M-G! måste bara tipsa alla att lyssna på adam oh kew :D HÄR! rätt sköna är dom faktiskt! ;)

och jag får ingen bild så dom är anonymus (y)

fast nu är det ba 10 min kvar ;)

edit: dom har nämnt mig TREEEE gånger ;)
fjärde nu :O


ojdå ;o

ja, tänkte uppdatera lite här nu bara för att jag är så otrooooligt trött och uttråkad :D

red ut med linnea och och jäääklar vad den hästen kan samla och länga sig om han bara vill! galopperade upp för en backe och då vågade jag tillomed trycka på lite vilket borde läsas 'hålla om miiiinilite' ;)
sen efter backen hade både jag och linnea fullt upp med att få kontakt med hästarna igen. men när vi hade fått kontroll på lägen igen så förtsatte vi att galoppera och då satte jag lite press på cardinal, både med skänkel och säte, och det är helt otroligt vad han kunde höja sig i formen då och jobba med bakbenen/bakdelen , men sen tyckte han att det räckte med det duktiga och sparkade och knäppade sig (a sparken va uppe i linneas axel höjd, typ 2m :O dock så har han koll på benen, så träffade inte ;)

åhh, jag älskar såna här dagar när han är så överarbetsvillig och bara vill göra allt man ber han om! det är för sånt här jag kämpar varenda jäkla dag :')



åh, sötnosen ;*


tävling :)



länk på bilden :D

RSS 2.0